AĞCA YENİDEN BAŞKAN



  • Temmuz 2010

     AĞCA YENİDEN BAŞKAN

    EKEV’in 15. Genel Kurul Toplantısı’nda başkanlığa Sadık Ağca yeniden seçildi

     EKEV’in 15. Genel Kurul Toplantısı Erzincan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel Kurula, Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin, Erzincan Üniversitesi Vakfı Başkanı Hacı Ali Akın, MHP Beyoğlu İlçe Başkanı Osman Gür, Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Canikli, Prof Dr. Nurullah Gültekin ve vakıf üyeleri katıldı.

    Divan Başkanlığını Prof. Dr. Nurullah Gültekin, Katip Üyeliklerini ERSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Morkoyun ve Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla’nın yaptığı Genel Kurul Toplantısı’nda faaliyet, gelir-gider ve denetme kurulu raporları okunup ibra edildi.  Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, görevde bulundukalrı süre içerisinde yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

    Vakfın şu an 1720 öğrenciye burs verdiğini belirten Başkan Ağca, "EKEV’in bu gücü Erzincanlılardan alıyor. Burs vererek öğrencilerimize destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    EKEV’in sadec burs vermediğine de dikkat çeken Sadık Ağca, sosyal ve kültürel faaliyetler yürüterek Erzincan’ın ismini duyurduklarını da ifade etti.

    EKEV’in çıtayı yükselterek burs miktarını artırdığını söyleyen Başkan Ağca, "EKEV bu gün Türkiye’de en fazlı burs veren vakıf olduk. Bu çalışmalarımız TBMM tarafından ‘Üstün Hizmet Ödülüne layık görüldü. Bu ödül sadece EKEV’in değil tüm Erzincanlılarındır" dedi.

    İstanbul’da öğrenim gören Erzincanlı öğrencilerin barınma sorunu çözmek için kız ve erke öğrenci yurdu yaptıklarını dile getiren Ağca, kız öğrenci yurdu inşaatının bitmek üzere olduğunu, erkek öğrenci yurdunun inşaatının da devam ettiğini sözlerine ekledi.  EKEV Başkanı Sadık Ağca, "Vakfımızdan desteğini esirgemeyen başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve tüm işadamlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Erzincancı Sanyici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin’de konuşmasında EKEV’i çalışmalarından dolayı kutladı. Başkan Sezgin işadamları olarak vakfa desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >