ERSİAD ve EKEV’den üniversite konferansı



  • Ocak 2010

     

    ERSİAD ve EKEV’den üniversite konferansı

    ERSİAD ve EKEV’den Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği ile Erzincan Kültür Eğitim Vakfı, Erzincan Kültür Merkezi’de, Erzincan Üniversitesi ve Erzincan konulu konferans düzenledi üniversite konferansı

    ErzİncanlI Sanayici ve İşadamları Derneği ile Erzincan Kültür Eğitim Vakfı, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’ın konuşmacı olarak katıldığı Erzincan Üniversitesi ve Erzincan konulu konferans düzenledi.

    İllerin kaknıması için önemli

    Konferansın açılış konuşmasını yapan Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin, ERSİAD’ın konferanslar serisine  Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap ile devam ettiklerini söyledi. Erzincan Üniversitesi’nin kurulmasının kendisi için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Sezgin, "üniversiteler bulundukları illerin ekonomik, kültürel ve sosyal yönden kalkınmasında etkin rol oynamaktadır" dedi.

    Eğitime desteğimiz sürecek

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca’da konuşmasında, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap’a çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

    EKEV’e ve Erzincan Üniversitesi’ne katkıda bulunan herkese teşekkür eden Başkan Ağca, eğitime olan desteklerinin artarak devam edeceğini de ifade etti.   

    Erzincan Üniversitesi ve Erzincan konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Erzincan Üniversitesi’nin dünü ve bugününü slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

    Erzincanlıların başırısı

     ‘Anadolu’da bir dünya üniversitesi’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Prof. Dr. Büyükkasap, "Erzincan üniversitesi’nin bugün geldiği nokta, Erzincanlıların başarısıdır" dedi. Erzincan Üniversitesi’nin bünyesinde 6 fakülte, 4 yüksel okul, 11 meslek yeksek okul, 3 enstitü ve 2 araştırma merkezi bulunduğunu belirten Rektör Büyükkasap, "üniversitemizde 137 öğretim üyesi, 237 öğretim üyesi yardımcısı, 257 idari personelimiz ve 10 binin üzerinde öğrencimiz bulunmaktadır. Öğrenci sayımızın önümüzdeki 4 yıl da 21 bine ulaşmasını hedefliyoruz" dedi.

    Her ilçede meslek lisesi

    Türkiye’de bütün ilçelerinde meslek yüksek okulu bulanan tek ilin Erzincan olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, yeni kurulan üniversiteler arasında en iyi durumda bulunduklarına da belirtti.

     

     

     

     

     

    Tüm Haberler için Tıklayınız >