EKEV rekor kırdı



  • Ekim 2011

    EKEV rekor kırdı

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) yeni sezonda rekora koştu. Vakıf, 2011-2012 eğitim öğretim yılı için burs taahhütlerini topladı  

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı, 2011-2012 eğitim öğretim yılı için burs taahhütlerini topladı. EKEV, Erzincan Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda burs taahhütlerini topladı. Vakıf yeni sezon için 4 bin 224 burs taahhütü aldı.

    Burs miktarını ikiye katladı

    Burs toplantısının açılış konuşmasının yapan EKEV Başkanı Sadık Ağca, toplantının öğrencilere sağlanacak olan burs taahhütlerinin alınması amacıyla düzenleriğini söyledi. Vakfın geçen yıl 2 bin 167 öğrenciye burs sağladığını belirten Başkan Ağca, katkıda bununan herkese teşekkür etti.

    Erkek öğrencilere müjde

    İki yıl önce temeli atılan kız öğrenci yurdunun kapılarının açtığını ve kayıtlara başladığını ifade eden Ağca, yurdun Erzincanlılarının katkıları ile tamamlandığına dikkat çekti. İstanbul Şişhane erkek öğrenci yurdu yapacakları müjdesini de veren EKEV Başkanı Ağca, “erkek öğrencilerinin barınma sorununu da bu yurdu tamamlayarak ordadan kaldıracağız. Yurdun inşaatı önümüzdeki yıl başlayacak. Yurd arsalarının bağışlayan hayırsever işadamı Muhlis Cüher vakfımıza bir arsa daha vererek yaşlılar evi yapılması talebinde bulundu. Bunu da vakıf olarak yapacağız” dedi.

    Erzincanlılara teşekkür etti

    Toplantının önemine değinen EKEV Başkanı Sadık Ağca, “öğrencilerimizin geleceği için siz hayırsever Erzincanlıların desteğine ihtiyacımız var. Vakfımıza destekte bulunanan başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere tüm Erzincanlılara şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

    Erzincanlılar için önemli

    Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin’de yaptığı konuşmasında, Erzincanlıların bu toplantılara büyük önem verdiğine dikkat çekti.

    Sezgin, Birliktelik gurur verici

    Vakıftan burs alan öğrencilerin sağladığı birlikteliğe dikkat çeken Başkan Sezgin, “bu birliktelik EKEV’in ne kadar önemli bir hizmet yaptığının önemli bir göstergesidir” dedi. EKEV’e destekte bulunan herkese teşekkür eden ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, çalışmalarından dolayı EKEV yönetimini de kutladı.

    Erzincan klasiği oldu

    Toplantıda konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, toplantının artık bir Erzincan klasiği haline geldiğini söyledi.

    EKEV geleceğe yatırım yapıyor

    Geleceğe yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, “EKEV ve Erzincanlılar geleceğe yatırım yapıyor. Türkiye’nin geleceği gençlerle gelecek. bugün ülkemizin nüfusunun tamamı gençlerimiz oluturmuyor ama gelecekte, nüfusumuzun yüzde yüzünü onlar oluşturacak” dedi. İnsana yapılan yatırımın ilelebet devam edeceğini belirten Yıldırım, burs toplantılarının kendisi açısından en heyecan verici toplantı olduğunu ifade etti.

    EKEV’e gıbta ile bakılıyor

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Erzincanlılar bir destan yazıyor. Türkiye’deki vakıflar arasında EKEV’e gıbta ile bakılıyor. EKEV etkin çalışmasıyla binlerce öğrencimize ulaşıp, onlara destek sağlamasıyla ülkemizde vakfıların başında geliyor. Bu bir sezsiz başarı hikayesidir. Vakfımızın kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen ve katıkda bulunan tüm Erzincanlılara şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

    4 bin 224 burs toplantı

    Toplantıda yapılan konuşmaların ardından 2011-2012 eğitim öğretim dönemi için  sağlanacak burs taahhtüleri toplantı. Toplantı sonuda Erzincanlı hayırsever işadamları EKEV’e 4 bin 224 burs taahhtünde bulundu.

    Burs toplantısı sunulan yemek ikramı ve Erzincanlı Halk Müziği Sanatçısı Arif Kurt’un söylediği türkülerin ardından sona erdi.

    Toplantıya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanısıra, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, Devlet Hava meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, Erzincanlı Sanayice ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım, Fırat Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, EKEV üyeleri ve işadamları katıldı.

     

     

    Tüm Haberler için Tıklayınız >