EKEV kariyer planlama



  • Şubat 2011

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Gençlik Platformu, konferanslar serisini Ocak ayında da sürdürdü. Platform, ‘kariyer Planlama konulu bir konferans düzenledi

    EKEV Gençlik Platformu, ‘Kariyer Planlama ve Geliştirme’ konulu konferans düzenledi.

    Erzincan Kültür Merkezi’nde organize edilen konferansa konuşmacı olarak EKEV kurucu üyesi Süleyman Erdemir katıldı.

    Ağca, konferanslar sürecek

    Konferansın açılış konuşmasını yapan EKEV Başkanı Sadık Ağca, Gençlik Platformu yöneticilerini yaptıkların çalışmalardan dolayı kutladı. EKEV’in öğrencilerin ikinci adresi olduğunu belirten Başkan Ağca, öğrencilerin birliktelik içerisinde olmalarının kendilerini mutlu ettiğini de söyledi.

    EKEV Başkanı Sadık Ağca, Gençlik Platformu’nun başlattığı konferanslar serisinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

    Kariyer planlamasını anlattı

    Konferansa konuşmacı olarak katılan Süleyman Erdemir, yönetim danışmanlığı konusunda slayt eşliğinde çeşitli bilgiler verdi. Kendisinin uzun yıllar çeşitli firmalarda yönetim danışmanı olarak çalıştığını belirten Erdemir, edindiği bilgileri gençlere aktarmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

    Mesleğe uyğun eğitim alınmalı

    Kariyer planlamasının bireysel ve kurumsal olarak iki şekilde ele alındığını söyleyen Süleyman Erdemir, gençlerin eğitimini seçecekleri mesleklere uygun olarak almaları gerektiğini belirtti. Erdemir, "geleceği olan sektörlere yönelik araştırmalar yaparak çalışacağımız sektörü ona göre seçmeliyiz" dedi.

    Kuralına uygun çalışın

    Her şeyin kuralına uygun olarak yapılması gerektiğine dikkat çeken Süleyman Erdemir, kariye başarısında iyi bir aile yapısının olması şart. Bunun yanında kişi kendini geliştirmeli ve sürekli öğrenmeye önem vermelidir. En önemlisi ise sağlığına dikkat etmelidir" şeklinde konuştu.

    Konferans soru cevap bölümünde öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Süleyman Erdemir, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulundu.

    Konferansa, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin, Erzincan eski milletvekili Talip Kaban, Üzümlü eski Belediye Başkanı Ensari Sürücü, Kemahlılar Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk, EKEV ve ERSİAD yöneticileri ile öğrenciler katıldı.

    Yapılan yemek ikramının ardından konferans son buldu.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >