Vakfımız Rekor Kırdı



  • Vakfımız 2016-2017 Danışma ve Dayanışma Toplantısında Burs Taahhütlerinde Rekor Kırıldı

    Vakfımız T.C Başbakanı Sayın Binali Yıldırım'ın da katıldığı, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında üniversite öğrencilerine sağlayacağı burslar için düzenlediği geleneksel Danışma ve Dayanışma toplantısında, 12 bin 175 burs taahhüdü topladı.

     


    2011 yılında 4 bin 224, 2012 yılında 11 bin, 2013 yılında 7 bin 234, 2014 yılında 5 bin 770, 2015 yılında 4 bin, burs taahhüdü toplayarak, Türkiye'de en çok burs veren Vakfımız, bu yıl rekorları alt üst etti ve 12 bin 175 burs taahhüdü topladı.

    Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı Sultan Salonunda düzenlenen toplantıya; Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan MilletvekiliSerkan Bayram, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Başbakanlık Başmuşavirleri Süleyman Karaman, Salih Orakçı ve Ömer Sertbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Başıbüyük, AK Parti Şişli İlçe Başkanı Fuat Günday, Kemahlılar Dernek Başkanı Mehmet Oral, ERGAB Başkanı Sedat Sevim ve çok sayıda işadamı katıldı.


    Başbakan olduktan sonra, ilk kez İstanbul'da ki hemşehrileriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, büyük sevgi gösterileriyle girdiği salonda, masaları dolaşarak hemşehrileriyle tek tek tokalaştı ve kısa süreli de olsa sohbet etti.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanımız Sadık Ağca, en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, "1993 yılında kurulan vakfımız, Sayın Başbakanımızın önderliğinde işadamlarımızın katkılarıyla bugüne kadar 30 bin gencimizin eğitimine katkı sağladı. Kız Öğrenci Yurdu'nu yaparak, yavrularımızın hizmetini sunduk. Erkek Öğrenci Yurdumuzu da yakın zamanda hizmete açacağız" dedi.
    Başkan Sadık Ağca, Vakfımız gençlerin eğitimine katkı sunmanın yanında, Erzincan'ın kalkınması ve gelişmesi için de bir çok projeye imza attıklarını ifade ederek, "Vakfımız artık geleceğe daha da umutla bakmaktadır. Vakfımız kamu yararına çalışan vakıf statüsüne kavuştu. 6 tapu ve varlıklarıyla da ekonomik olarak güçlü konumdadır. İstanbul'da bir Üniversite açmak için de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

    Erzincan Valisi Ali Arslantaş da konuşmasında, Vakıfçılığın önemine vurgu yaparak, Vakfımızın eğitime yaptığı desteklerden dolayı tebrik etti ve katkı sunan hayırsever işadamlarına teşekkür etti.


    Büyük alkışlar arasında kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada, EKEV'i kuran ve bugünlere gelmesine katkı sunanlara teşekkür ederek, "Vakfımızın Kurucu Başkanı, ülkemize ve devletimize büyük hizmetleri geçmiş değerli ağabeyimiz Ali Coşkun Bey'dir. Kendisine ve bugünlere gelmesinde maddi manevi her türlü desteği verenlere teşekkür ediyor, aramızdan ayrılan hemşehrilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu 26 yıllık seferberliğin bir bölümünde, 2000'li yılların başında aktif olarak EKEV'in faaliyetlerine katılmaya gayret ettim" dedi.


    Vakfımızın gençlerin eğitimine büyük katkı sunduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Vakıfçılık bir hayır işidir. Hayır ve hasenat işinin iki boyutu vardır. Birisi vakit, birisi nakit. Vakti olan gece gündüz koşturacak. Vakti olmayan da nakdi konuşturacak. Yani burada herkese bir iş var. FETÖ'cülerde himmet, ibadet, ticaret ve ihanet var. EKEV'de, hizmet, ibadet, hayır ve hasenat var, hep de böyle kalacak. Ticarete, ihanete bu vakıfta geçit yok. Her yıl Eylül ayında bu toplantılar yapılır ve milletin gözü önünde geleceğimiz gençlerimiz için zorlama olmadan destek istenir. İşadamlarımızın gönüllerinden ne koparsa, 'Allah rızası için, ben gençlerimize ve geleceğe yatırım yapmak istiyorum.' deyip burada birbirleriyle yarışırlar" dedi.


    Konuşmaların ardından, hayırsever işadamlarından burs taahhütleri alındı. Burslar yağmur gibi yağdı ve rekorlar alt üst edilerek, 12 bin 175 burs taahhüdü toplandı.




    Toplantı, Vakıf Başkanımızı Sadık Ağca'nın, Vakfımız önderliğinde oluşturulan "Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu" tarafından 15 Temmuz darbe girişimine karşı yayımladığı "LANETLİYORUZ" bildirisinin tablosunu Başbakan Binali Yıldırım'a takdim etmesinin ardından, toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

    Vakfımızın 2016-2017 Danışma ve Dayanışma Toplantısı Ulusal Basında Geniş Yer Buldu.

















    Tüm Haberler için Tıklayınız >