Vakfımız Erzincanlı İl, İlçe ve Belde Dernek Başkanlarıyla İstişare Toplantısı Düzenledi



  •  

     

    Fatih'te bulunan Erzincan Kültür Merkezi (EKM) Çok Amaçlı Toplantı Salonunumuzda  düzenlenen ve Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve yöneticilerinin büyük ilgi gösterdiği İstişare Toplantısında, birlik beraberlik mesajları verildi.

    Sunumunu Vakfımız Mütevelli Heyeti Üyesi İhsan Payalan'ın yaptığı İstişare Toplantısına, İstanbul'da faaliyet gösteren Erzincan İl, İlçe ve Belde Sivil Toplum Kuruluşlarının hemen hemen tamamı katıldı.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanımız Sadık Ağca, amaçlarının tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelmek olduğunu belirterek, "İstanbul'da ki derneklerimizin toplantımıza gösterdiği ilgi bizleri çok mutlu etti. Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımız memleketimize hizmet etmek amacıyla kurulmuş ve üstlendikleri misyonu da en güzel şekilde yerine getirmektedir. Biz de EKEV olarak istedik ki tüm bu derneklerimiz ile bir araya gelerek, hem dayanışmamızı sağlamak hem de memleketimiz için istişarelerde bulunmak" dedi.
    Vakfımızın çalışmaları hakkında çeşitli bilgilerde veren Başkanımız Sadık  Ağca, "1993 yılında kurulan Vakfımız,  Türkiye'de en çok burs veren vakıf unvanına sahip olan vakfımızın bu başarısında en büyük katkı Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve işadamlarımızındır.

    Vakfımız, gençlerimizin eğitimine katkı sunmanın yanında, Erzincan'ın kalkınması ve gelişmesi için de bir çok projeye imza attı. Kamu yararına çalışan vakıf statüsüne kavuşan Vakfımız, artık geleceğe daha da umutla bakmaktadır. Kız Öğrenci Yurdu'nu yaparak, yavrularımızın hizmetini sunduk. Erkek Öğrenci Yurdumuzu da yakın zamanda hizmete açacağız. Şimdi sırada, İstanbul'da bir Üniversite açmak var, bunun için de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

    Eski ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin de, Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine vurgu yaparak, "Derneklerimiz gerek gurbette gerekse de sılada önemli çalışmalar yapmaktadır. Son zamanlarda bir federasyon ve konfederasyon furyası var. Bunun memleketimiz için çok faydalı olacağı inancında değilim. Dağılmadan, parçalanmadan birlik beraberlik içerisinde olmamız lazım" dedi.

    Erzincan İl, İlçe ve Beldelerin Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları da yaptıkları konuşmalarda, kendilerini buluşturan EKEV Mütevelli Heyeti Üyelerine teşekkür ederek, birlik beraberlik mesajları verdiler.
    .
    Toplantıda, 12 Şubat 2017 tarihinde Saraçhane Şehzade Camiinde Vakfımızın önderliğinde, Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla organize edilecek olan, "Erzincan Şehitlerini Anıyor" programı hakkında bilgiler verildi.



    İstişare Toplantısına;
    İstanbul eski Milletvekili ve Tercan Dernekler Federasyonu Başkanı Rıdvan Budak,
    Eski ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin,
    Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Taş,
    AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden,
    ERGAB Başkanı Sedat Sevim,
    Erzincan Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Öztürk,
    İstanbul Erzincanlılar Dernek Başkanı Sedat Şahin,
    İliç Dernekler Federasyonu Başkanı Cahit Tatar,
    Kemahlılar Dernek Başkanı Mehmet Oral,
    Refahiye Dernek Başkanı Mahmut Kumbar,
    Çayırlı Dernek Başkanı Ercan Boy,
    Cevdet Kolak Vakfı Başkanı Hamit Erim,
    İliç Kuruçay Dernek Başkanı Oktay Ertuğrul,
    Gebze Erzincanlılar Dernek Başkanı Uğur Öcal,
    Çadırkaya Dernek Başkanı Zennur Karslı,
    Kargın Dernek Başkanı Mehmet Gülnahar ve Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri katıldı.

     

    Tüm Haberler için Tıklayınız >