EKEV TARiH YAZDI



  • Eylül 2012

     

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) tarihi bir rekora imza attı. Vakıf kuruluşundan bu

    güne kadar sağladığı burs miktarını düzenlediği istişare toplantısında tek seferde topladı

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı 2012-2013 eğitim-öğrenim döneminde üniversite öğrencilere sağlayacağı burslar için istişare toplantısı düzenledi. Erzincan Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda hayırsever işadamları burs vermek için adeta birbirleriyle yarışa girdi.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, toplantının amacının burs taahhütlerini almak ve öğrencilerden gelecek olan burs taleplerini karşılamak olduğunu söyledi.

    EKEV hedef büyüttü

    Geçen yıl 2 bin 700 öğrenciye burs sağladıklarını belirten Başkan Ağca, bu yıl bu rakamı artırmayı hedeflediklerin ifade etti.

    Vakfın 19 yıl içerisinde 14 bin üniversite öğrencisine burs verdiğinin altını çizen Başkan Sadık Ağca, "bu rakam Türkiye’de burs veren vakıflar arasında EKEV’i birinci yapmıştır. Vakfımız hedefini büyütmüştür. Kamu yararına çalışan vakıf olma yolunda çalışmalarımız devam etmektedir. Bu sağlandıktan sonra EKEV ülkemizin 81 iline burs verebilecektir. Erzincan Kültür Eğitim Vakfı, hayırsever işadamlarının katkılarıyla eğitime destek vermeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

    Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin’de konuşmasında EKEV yöneticileri başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin işadamaları olarak vakfa desteklerinin devam edeceğini de ifade etti.

    EKEV Türkiye’de tek

    Toplantıya katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise konuşmasında, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı kadar Türkiye’de tek başına öğrencilere destek sağlayan başka vakıf yok" dedi.

    Bakan Yıldırım, "EKEV ve ERSİAD’a çok teşekkür ediyorum. Bir kez daha bizleri hemşerilerimizle, biraraya getirdiler. Bunun için EKEV Başkanımız Sadık Ağca’ya ve ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin’e çok teşekkür ediyorum" dedi. Son 10 yıldır EKEV ve ERSİAD’ın Erzincan’ın kalkınmasına önayak olduğunu dile getiren Bakan Binali Yıldırım, EKEV’in 93 yılından itibaren kat ettiği gelişmelere değindi. Bakan Yıldırım, "93 yılında kurulduğunda sadece 66 öğrenciye burs sağlayabilen EKEV, bugün 3000’e yakın burs veriyor. Belki de Türkiye’de tek başına vakıflar içerisinde bu kadar öğrenciye destek sağlayan başka vakıf yok. Bunun için sizleri hemşerilerim adına bir kez daha tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

    11 bin burs toplandı

    Toplantıda, yapılan konuşmaların ardından burs taahhütleri toplandı. Erzincan Kültür Eğitm Vakfı’na, İşadamları 2012-2013 eğitm dönemi için 11 bin burs taahhütünde bulundu.

    Davetlilere iftar yemeğininde ikram edildiği toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Milletvekili Sevim Svaşer, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Erzincan Üniversitesi Rektörü, İlyas Çapoğolu, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü, Y. Metin Tarhan ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, KEFTUD Başkanı İbrahim Güner, Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar ve işadamları katıldı.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >