VAKFIMIZIN İFTAR PROGRAMINA
    BİNLERCE HEMŞEHRİMİZ KATILDI




  • Türkiye'de İl Vakıfları arasında en çok burs veren kurum olan Vakfımızın organize ettiği ve Erzincan Valisi Ali Arslantaş'ın da katıldığı geleneksel iftar programında, işadamlarını ve Erzincanlıları buluşturdu.


    Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesislerinde düzenlenen ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da telefonla katıldığı geleneksel iftar programına, Erzincanlılar yoğun ilgi gösterdi.

     



    İftar programına telefonla bağlanan Başbakan Binali Yıldırım, EKEV'in eğitime büyük katkı sunduğunu belirterek, destek verenlere teşekkür etti ve EKEV'in İstanbul'da bir Üniversite kurma zamanın geldiğini söyledi.


    Fırat Kalkanı Harekatı sırasında Elbab'da şehit düşen Erzincanlı Murat Tevlim'in babası Mustafa Tevlim, annesi Birsen Tevlim, eşi Rabia Tevlim ve çocukları Talha ile Defne Yağmur'un da katıldığı İftar yemeğinde duygusal anlar yaşandı.


    Şehit Murat Tevlim'in çocukları Talha ile Defne Yağmur'u kucağına alarak kürsüye çıkan Vakıf başkanımız Sayın; Sadık Ağca, "Bu yavrular artık bize emanet" dedi.


    İftar programında konuşan Vakıf Başkanımız Sadık Ağca, Vakfımızın faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, "24 yıl önce kurulan vakfımız bugüne kadar yaklaşık 35 bin Erzincanlı öğrencimizin eğitimine katkı sağladı. ilk kurulduğu yıl 63 öğrenciye burs veren EKEV, bu yıl 4.200 öğrencimize burs verdi. Kamu yararına çalışan vakıf statüsüne kavuştuk ve artık Türkiye'nin vakfı olduk. EKEV, malvarlıklarıyla geleceğe daha umutla bakmaktadır. Vakfımızın en büyük destekçisi olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm işadamlarımıza teşekkür ediyorum. EKEV, eğitime yaptığı katkının yanında, Erzincan'ın kalkınması ve hemşehrilerimizin dayanışması içinde bugüne kadar 275 sosyal etkinlik gerçekleştirdi" dedi.



    Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da konuşmasında, EKEV'in işadamlarının desteği ve yöneticilerinin azimli çalışmalarıyla, öğrencilere verdiği burslar, yaptığı yurtlar ve faaliyetleriyle örnek bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini belirtti.


    s

    Erzincan Valisi Ali Arslantaş da yaptığı konuşmada, mübarek Ramazan ayında İstanbul'da yaşayan Erzincanlılarla bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Erzincanlılar yüzyıllardır dünyaya örnek olacak şekilde karşılıklı sevgi, saygı, barış, kardeşlik ve hoşgörü duyguları içersinde yaşamaktalar. Gurbette yaşayan Erzincanlılar, gelenek ve göreneklerini hiç unutmamış memleketlerine her zaman bağlı kalmışlardır" dedi.


    Vali Ali Arslantaş, Erzincan'da yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler vererek, işadamlarından Erzincan'a yatırım yapmaları talebinde bulundu.

    sd



    İftar programına; Erzincan Valisi Ali Arslantaş,
    Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım,
    Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu,
    Rektör Yardımcısı Adem Başıbüyük,
    Bayrampaşa Kaymakamı Osman aslan Canbaba,
    AK Parti Şişli İlçe Başkanı Fuat Günday,
    Fıratpen Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir,
    Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı,
    Esenler eski Belediye Başkanı Mehmet Öcalan,
    Çekmeköy eski Belediye Başkanı Sıddık Eraslan,
    Kemah eski Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal,
    Büyükçekmece Müftüsü İrfan Üstündağ,
    Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Adem Koçyiğit,
    Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Okan Erhan Oflaz,
    Avrasya Bir Vakfı Genel Başkanı Şaban Gülbahar,
    eski ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin,
    ERGAB Başkanı Sedat Sevim,
    KEFTUD Başkanı Murat Akoğlu,
    Kemahlılar Dernek Başkanı Mehmet Oral,
    İliç Dernekler Federasyonu Başkanı Cahit Tatar,
    Refahiye Dernek Başkanı Feridun Süngü,
    Çayırlı Dernek Başkanı Ercan Boybeyi,
    GEDİDAÇ Erzincanlılar Dernek Başkanı Uğur Öcal ve bine yakın Erzincanlı katıldı.

    ss

    Tüm Haberler için Tıklayınız >