Türkiye ekonomisi masaya yatırıldı



  • Mart 2012


    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Gençlik Platformu, ‘Türkiye Ekonomisi ve Erzincan Ekonomisinin 2023 Vizyonu’ konulu konferans düzenledi

    Erzincan Kültür Merkezi’nde organize edilen konferansa konuşmacı olarak, İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara katıldı.

    Konferanslar faydalı oldu

    Konferansın açılış konuşmasını yapan Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, Gençlik Platformu yöneticilerini çalışmalardan dolayı kutladı.

    Geleneksel hale gelen konferanslardan öğrencilerin yararlandığına dikkat çeken Başkan Ağca, öğrencilerin konferanslara yoğun katılımının bunun göstergesi olduğunu ifade etti. Ağca, konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ahmet İncekara’ya da teşekkür etti.

    Sezgin EKEV’i kutladı

    Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin’de konuşmasında öğrenciler arasında birlik ve beraberliği sağlayan EKEV Gençlik Platformu üyelerini tebrik etti.

    Türkiye hızlı büyümeli

    Konferansa konuşmacı olarak katılan İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara slayt gösterisi eşliğinde yaptığı sunumunda Türkiye ekonomisi hakkında çeşitli bilgiler verdi.

    Dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip olan Türkiye’de kişi başına düşen milli gelir 10 bin doların üzerinde olduğunu belirten İncekara, önümüzde dönemde Türkiye’nin hızlı bir büyüme yaşaması gerektiğini vurguladı.

    Özel sektörün borcu arttı

    Türkiye’de kamu sektörünün dış borcunun azaldığını ifade eden Prof. Dr. İncekara, özel sektörün dış borcunun artığını belirtti.

    Prof. Dr. Ahmet İncekara, "Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen 3. Ekonomisi olacak. Kişi başına milli geliri en çok artan ülke olacak. Bu durum gelecek için ümit verici. Kişi başına gelir ortalamasında Türkiye, dünya ülkeleri arasında geri sıralarda bunu daha yukarılara çıkarmak için çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

    Herkes gereğini yapmalı

    İncekara, Avrupa ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomiye sahip olan Türkiye’nin, 2023 yılı hedefleri için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini de ifade etti.

    Soru ve cevap bölümünün ardından konferans sona ererken, EKEV Başkanı Sadık Ağca ve ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, katılan Prof. Dr. Ahmet İncekara’ya Erzincan resminin bulunduğu bir tablo takdim ettiler. Konferansa, EKEV Başkanı Sadık Ağca, ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, EKEV ve ERSİAD yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >