Cumhurbaşkanı Gül’den EKEV’e plaket



  • Aralık 2013

     

    Erzincanlı Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, plaketini Cumhurbaşkanı

    Abdullah Gül’ün elinden aldı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan’ın ihtiyaçlarını karşılayan ve yatırım yapan işadamlarına plaket verdi

    Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzincan’a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kente yatırım yapan ve katıkada bulunan işadamlarına plaket verdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’in verdiği yemeğe katıldı. kamu kurumu yetkilileri, iş adamları, hayırseverlerler, şehit aileleri ve gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Yemekte konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan'ın farklı kültürel renkleri ve zenginlikleri ile 365 günü karı eksilmeyen, şiirlere konu olan dağları, coğrafyası, mert ve yürekli insanı ile Doğu Anadolu’nun batıya açılan penceresi olduğunu ifade etti. Erzincan'ın son yıllarda yaptığı atılımlarla doğunun parlayan yıldızı haline geldiğine değinen Vali Akdemir, bir yandan halkın huzur ve güvenliğini sağlama bilinciyle hareket ettiklerini, diğer yandan devletin şefkatli yüzünü göstermek için halkla iç içe olduklarını söyledi.

    Erzincan günden güne gelişiyor

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’da konuşmasında, batı illerinde olan hastanelerin, yolların, geniş bant internet hizmetlerinin aynısının artık doğuda da bulunduğuna dikkati çekerek, iktidarın dağ gibi sorunlardan dağ gibi hizmetler ürettiğini söyledi. Havayolunda, karayolunda ve internette gelinen nokta hakkında bilgi veren Bakan Yıldırım, "76 milyon vatandaşımız bundan nasibini aldı. Milletimize çok şey borçluyuz. Çünkü güven ve istikrarı sağlayan milletimizdir" dedi. Kentin üzerindeki karamsarlığı attığına ve halkın geleceğini Erzincan’da aradığına işaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali, sanayisi, turizmi ve bilişim merkezi olma çabalarıyla Erzincan'ın günden güne geliştiğinin altını çizdi.

    Gül İşadamlarını kutladı

    Gecede yapılan konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 10 hayırsever işadamına plaket verildi.

    Cumhurbaşkanı Gül yaptığı konuşmada, plaket verilen hayırseverlere, üniversiteye, okullara ve kentin ihtiyaçlarına gönülden karşılık verdikleri için teşekkür etti. Gül; "Hiçbiri mecbur değil aslında. Temiz kazançlarından ayırıp doğdukları, sevdikleri yere bu hediyeleri yapmaları her türlü takdirin üstündedir" diye konuştu. Üniversiteyi ziyaret ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, "Üniversiteyi görünce oradan da çok etkilendim. Çok güzel bir kampüs, binalar yapılmış. Gayet mutlu öğrenciler, öğretim üyelerini gördüm" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, plaket sunulan Erzincanlı hayırseverlere, üniversiteye, okullara ve kentin ihtiyaçlarına gönülden karşılık verdikleri için teşekkür etti.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >