Erzincanlılar Sinan Erdem Spor Salonu’na sığmadı



  • Mart 2013


    Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü nedeniyle İstanbul Ataköy Sinan Erdem Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen şölene 15 bin Erzincanlı katıldı

    Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü, İstanbul’da Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD) ile Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) tarafından düzenlenen şölenle kutlandı.

    Yöresel ürünler tanıtıldı

    Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen şölen, mehter takımını ve Erzincan yöresinden halkoyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Spor salonunu girişine kurulan fuar alanında Erzincan ve ilçe belediyeleri kurdukları stantlarda yöresel ürünlerinin tanıtımını yaptılar. Fuar alanında gazetemizin kurduğu standı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve çok sayıda davetli de ziyaret etti.

    Erzincan marka şehir oldu

    Şölenin alış konuşmasını yapan ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, şölene katılan tüm davetlilere teşekkür etti. Konuşmasında 1918 yılında Erzincan’da yaşanan olaylar ve düşmanın ilden çıkarılmasıyla ilgili bilgilerde veren Başkan Sezgin, Erzincan’ın yaşadığı sıkıntıları atlattığını ve artık marka bir şehir haline geldiğini söyledi.

    EKEV liderliğini sürdürüyor

    EKEV Başkanı Sadık Ağca ise konuşmasında, Erzincan’ı düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

    Erzincan’ın kurtuluşu için canını veren şehitleri anana Başkan Ağca, şölene katılan tüm davetlilere, ilçe ve köy dernek başkanlarına teşekkür etti.

    EKEV çalışmaları hakkında çeşitli bilgilerde veren Başkan Sadık Ağca, vakfın Türkiye’de en çok burs veren vakıf ünvanını sürdürdüğüne dikkat çekti.

    Sizinle gurur duyuyorum

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’da yaptığı konuşmasında, gerçek hemşerilik duygusunun salonda kendini gösterdiğini ve hemşerileriyle gurur duyduğunu söyledi.

    Bakan Yıldırım, "İşte Sinan Erdem, işte Erzincan. Bugün coşkuyla, heyecanla, sevinçle bir aradayız. Başım gözüm üstüne hoş geldiniz. Bu salonda 20 bin kişiyiz, ama Anadolu’nun her yanında Erzincan’ın merkezinde ve yurdun dört bir yanında yüzbinlerce hemşerimizin kalpleri bizimle. Erzincan, Kurtuluş Günü’nün önemini herkesten daha iyi anlayan bir il. Can insanların yaşadığı bir il. Çok acılar çektik. 1939 depreminde yerle bir oldu. 40 bin evladımız hakkın rahmetine kavuştu. Rus işgali oldu ancak kısa sürede Erzincan topraklarından atmayı başardık. 1992 depreminde de birçok hemşerimiz hayatını kaybetti. Yüzbinlerce yiğidimiz ay-yıldızlı bayrak için canını verdi. Bizde bu bayrağa gözümüz gibi sahip çıkacağız" dedi.

    Hızlı tren Erzincan’a gelecek

    Bölünmüş yollarla milleti, hayatları birleştirdiklerin ifade eden Yıldırım, "hızlı tren sevdası gerçeğe dönüştü. Hızlı tren artık Erzincan’a da gidecek. Ankara-Erzincan 2.5 saat olacak. Artık İstanbul’dan ver elini Erzincan 7 saatte gidilecek. Hiç merak etmeyin sizin evladınız, sizin içinizden biri olarak beni bu göreve layık gördünüz. Sayın Başbakan da bize güvendi. Bize Türkiye’nin ulaştırmasını emanet etti. Onun emanetini, sizin güveninizi boşa çıkarmadım. Bundan sonra da çıkarmayacağım inşallah. Mevlam bir daha Kurtuluş Günü yaşamayı nasip etmesin" şeklinde konuştu.

    Şölende Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, EKEV Başkanı Sadık Ağca tarafından bir plaket takdim edildi

    Kurtuluş şölende yapılan konuşmaların ardından, Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Turan ve Türk Sanat Müziği sanatçısı Ebru Gündeş konser verdi.

    Çok sayıda davetli katıldı

    Kurtuluş Şölenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanısıra Erzincan Valisi Selman Yenigün, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, DHMİ genel Müdürü Orhan Birdal, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Refahiye Dernek Başkanı Mahmut Kumbar, Kemahlılar Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk ve 15 binden fazla Erzincanlı katıldı.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >