EKEV'den Kız Öğrenci Yurdu



  • 01 temmuz 2009

     

    EKEV’den kız öğrenci yurdu

     

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı, (EKEV) eğitime olan desteğini sürdürüyor. Vakıf, İstanbul  Fatih'te 120 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun temelini düzenlenen törenle attı

     

    Erzİncan Kültür Eğitim Vakfı, arsası Erzincanlı hayırsever işadamı Muhlis Cüher tarafından bağışlanan 'Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Ayşe-Dursun Cüher Kız Öğrenci Yurdu'nun temel atımı için bir tören düzenledi.

    Çok sayıda davetli katıldı

    Törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin, Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Baha Öğütken, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Karani Yüksel, Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Canikli, işadamları ve davetliler katıldı.

    Sezgin, EKEV’in yanındayız

    Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin'de konuşmasında, işadamları olarak EKEV'in her zaman yanında olduklarını ve desteklediklerini söyledi. Başkan Sezgin, "EKEV'in İstanbul'da böyle bir yurdu yaptırması büyük bir eksikliği gidermiş olacaktır" dedi.

    Cüher, mutluluk duyuyorum

    Kız öğrenci yurdunun yapılması için arsa tahsisinde bulunan hayırsever işadamı Muhlis Cüher de konuşmasında, işadamı olarak eğitime katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

    EKEV başarı öyküsü yazdı

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise konuşmasında, 15 yıllık bir geçmişe sahip olan EKEV'in son yıllarda önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

    Bugün Türkiye'de en fazla burs veren vakıfın EKEV olduğuna dikkat çeken Yıldırım,  EKEV'in bu yurdu yaptırarak çalışmalarına bir yenisini daha eklediğini belirtti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,  EKEV yaptığı işlerle bir başarı öyküsü yazmıştır. Bu başarıyı sağlayan tüm yöneticileri tebrik ediyorum. Bu yurdun yapımına katkıda bulunan ve arsasını tahsis eden Muhlis Cüher ve ailesine, finansmanında katkıda bulunan Ömer Cebeci ve ailesine, inşaatın projesini ve yapımını üstlenen Faruk Sezgin'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

    İlk harcı Bakan Yıldırım attı

    Törende yapılan konuşmaların ardından, yurdun temeline ilk harcı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, EKEV Başkanı Sadık Ağca ve ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin birlikte attılar. 

    2009 sonunda tamalanacak

    EKEV tarafından yaptırılan, ''Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Ayşe-Dursun Cüher Kız Öğrenci Yurdu' 120 yatak kapasiteli olacak. 3 buçuk kattan oluşacak olan yurda, yatakhane, çamaşırhane, yemekhane, etüd odaları bulunacak.

    Yurd, 2009 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak.

     

     

    --------

     

     

    Tüm Haberler için Tıklayınız >