EKEV’den yurt müjdesi



  • Nisan 2010

     

    EKEV’den yurt müjdesi

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Gençlik Platformu üyelerinin düzenlediği toplantıda konuşan EKEV Başkanı Sadık Ağca, İstanbul'da erkek öğrenci yurdu yaptıracaklarını söyledi

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı'ndan burs alan öğrencilerinin oluşturduğu EKEV Gençlik Platformu Üyeleri, Erzincan Kültür Merkezi'de yemekli bir tanışma toplantısı düzenledi.

    Amaç sadece burs vermek değil

    EKEV Başkanı Sadık Ağca yaptığı açılış konuşmasında EKEV Gençlik Platformu Üyelerini düzenledikleri etkinliklerden dolayı kutladı. Vakfın amacının sadece burs vermek olmadığını belirten Başkan Ağca, öğrenciler arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak içinde bu tür etkinliklere önem verdiklerini ifade etti.

    Ağca'dan erkek öğrencilere müjde

    Konuşmasında erkek öğrencilere bir de müjde veren Başkan Sadık Ağca, "İstanbul'da erkek öğrenci yurdu yaptırmak için çalışmalara başladık. Kemaliyeli hayırsever işadamı Muhlis Cüher'in İstanbul Şişhane'de vakfımıza bağışladığı arsaya erkek öğrenci yurdu yapacağız. Geçen yıl başlattığımız kız öğrenci yurdu inşaatımız tamamlanmak üzere" dedi. EKEV Başkanı Sadık Ağca, "Vakfımızdan desteğini esirgemeyen başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve tüm işadamlarımıza teşekür ediyorum" şeklinde konuştu.

    Sezgin, 'Erzincan'ın çehresi değişti'

    Erzincanlı Sanyici ve İşadamları Derneği (ERSİAD) Başkanı Gülbey Sezgin de konuşmasında, Erzincalı öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Erzincan'ın çehresinin son yıllarda oldukça değiştiğini belirten Başkan Sezgin bunda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın büyük katkısının olduğuna dikkat çekti. EKEV Gençlik Platformu yöneticilerinden Emre Gökçegöz ve Ümmühan Karol'da platformun çalışmları ile ilgili katılımcılara çeşitli bilgiler verdiler.

    Türkiye'nin gözdesi oldu

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım toplantıda yaptığı konuşmasında, EKEV'in, eğitim alanında, sosyal ve kültürel alanda yaptığı çalışmalarla sadece Erzincan'ın değil Türkiye'nin gözde bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini söyledi.

    EKEV anlamlı bir buluşma gerçekleştirdiğini belirten Bakan Yıldırım, "bu buluşmayı gerçekleştrien EKEV yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

    17 yıldır faaliye gösteren EKEV'in bu süre içerisinde inişli çıkışlı zamanlar yaşadığını ifade eden Bakan Binali Yıldırım, "vakıf bugün bin 720 öğrenciye burs verir hale gelmiştir. EKEV son dönemde yapmış olduğu çalışmalar ve binlerce öğrenciye sağladığı burslar nedeniyle TBMM'den 'Üstün Hizmet Ödülü' almıştır" şeklinde konuştu.

    Arif Kurt davetlileri coşturdu

    Toplantıda, yapılan konuşmaları ardından Erzincanlı Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Kurt sahne aldı. Kurt söylediği türkülere zaman zaman Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da eşlik etti.

    Toplantıya, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, vakfa burs veren işadamları ve öğrenciler katıldı.

     Bakan Yıldırım'dan gençlere çağrı

     Konuşmasında Gençlere çağrıda da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "bu ülkenin gelecegi sizlersiniz, aklınızdan şunu çıkartmayın, nerde olursanız olun hangi makamda bulunursanız bulunun ama arkanızada hoş bir seda bırakın. Bundan başka sizi mutlu edecek bir şey olduğunu zannetmiyorum" dedi.

    Öte yandan gençlerden söz de alan Bakan Yıldırım bir sonra ki toplantıyı Mayıs ayının sonunda Erzincan Stadı'nda yapmak istediğini de belirtti.

     

    EKEV yurdun tapusunu aldı

    Kemaliyeli hayırsever işadamı Muhlis Cüher tarafından erkek öğrenci yurdu yapılması amacıyla Erzincan Kültür Eğitim Vakfı’na (EKEV) bağışladığı binanın tabusunu EKEV Başkanı Sadık Ağca’ya teslim etti.

    İstanbul Beyoğlu Şişhane’de bulunan binada EKEV Müetevlli Heyeti Üyeleri, işadamı Muhlis Cüherle birlikte incelemelerde bulundular.

    Hayırsever işadamı Muhlis Cüher, en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğuna dikkat çekti. Cüher, “vakfın bir erkek öğrenci yurduna da ihtiyacı olduğunu hissetim ve bu binayı yurt yapılması amacıyla bağışladım dedi.

    Binanın tapusunu Muhlis Cüher’den teslim alan EKEV Başkanı Sadık Ağca,  Ahmet Muhlis Cüher’e katkılarından dolayı teşekkür etti.  Başkan Ağca hiç vakit geçirmeden binanın yurt projesini yaparak, çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

     

     

    Tüm Haberler için Tıklayınız >